Surse: Omul „record”, Miroslav Klose, secundul lui Flick la Bayern München

Surse: Omul „record”, Miroslav Klose, secundul lui Flick la Bayern München

Kicker il da pe fostul atacant german Miroslav Klose, care este cel mai bun marcator din istoria Campionatului Mondial ca si secund a lui Hans Dieter Flick la campionana Bundesligii, Bayern München.

Fostul atacant a evoluat la cel mai titrat club german pentru patru sezoane, intre anii 2007 şi 2011, iar actualmente este la tomona echipei Under 17 a clubului bavarez.

Dupa ce i-a prelungit contractul antrenorului Flick pana in anul pana in 2023, conducerea echipei bavareze se pare ca vrea sa-i indeplineasca dorinta acestuia si să-l numească pe Klose asistentul. Flick si-a exprimat aceasta doleanta încă din noiembrie 2019, când a fost numit la timona lui Bayern în locul lui croatului Nico Kovac, a carui secund a fost.

Cu toate ca a fost adus ca solutie de avarie pana la numirea unui antrenor cu notorietate, rezultatele impresionante obtinute de Bayern cu Flick pe banca tehnica au dus la prelungit contractului antrenorului german, desi multi specialisti il dadeau plecat la finalul sezonului competitional. Bayern München este lider in Bundesliga, cu patru puncte mai mult decat Borussia Dortmund si 5 fata de revelatia UCL RB Leipzig. Totodata, bavarezii sunt ca si calificati in sferturile UCL, dup ace s-au impus cu scorul de 3-0 in fata lui Chelsea, in deplasare, la Londra.

Hans Flick are 55 de ani si a evoluat pentru münchenezi intre anii 1985 si 1990.

Miroslav Klose, in varsta de 41 de ani, a venit la echipa Under 17 a clubului bavarez de la naționala Germaniei, unde era unul dintre secunzii principalului Joachim Low.

805 meciuri ca si jucator are Miroslav Klose in toata cariera, marcand 330 de goluri și a oferind 164 de pase decisive. Acesta a evoluat pentru Kaiserslautern, Werder Bremen, Bayern München și Lazio.

Klose a imbracat tricoul „Manschaftului” de 137 de ori, reusind sa inscrie 71 de goluri.

Putini stiu insa ca Miroslav Klose, pe langa faptul ca este cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, este si cel mai vârstnic jucator care a reusit sa inscrie la un Campionat Mondial – 36 de ani. Se intampla la turneul final din 2014, în semifinala cu in care Germania zdrobea Brazilia cu scorul de 7-1, cand varful neamț marca golul doi al reprezentativei sale. Iar ca recordurile sa fie complete, era cea de-a patra Cupa Mondiala la care atacantul german inscria, record absolut.

Cei mai buni marcatori din istoria Campionatului Mondial: Miroslav Klose (Germania) – 16 goluri, Ronaldo (Brazilia) – 15 goluri, Gerd Muller (Germania) – 14 goluri, Just Fontaine (Franța) – 13 goluri, Pele (Brazilia) – 12 goluri.

Si tot statistica ne spune ca Germania nu a pierdut vreun meci în care Miro Klose a inscris.