Shooter Nepejchal a câștigat finala Cupei Mondiale în orice pușcă cu foc

Shooter Nepejchal a câștigat finala Cupei Mondiale în orice pușcă cu foc

„Sunt fericit, sunt foarte fericit. Finala Cupei Mondiale nu este câștigată în fiecare zi. Calificarea a fost mai grea pentru mine decât finala. Am făcut un record mondial de juniori, ceea ce mă încântă, dar regret că lovitura nu a fost mai mare ”, a spus Nepejchal într-un comunicat de presă. „Un succes uimitor, aș spune, cel mai mare din cariera lui Filip până acum. Sunt doar cei mai buni la finala Cupei Mondiale ”, a adăugat Jan Videcký, antrenor. El a concurat pentru aur cu sârbul Milenka Sebič și a fost cu peste trei puncte înainte de ultima lovitură, așa că nu a fost rănit de un hit opt.El a câștigat cu 1,4 puncte.

„Am simțit că merg bine în finală, dar habar nu aveam să mă îndrept spre înregistrare. Am avut un început de cap, mă gândeam doar să nu-l stric suficient încât să mă pună pe locul doi. Ultimele trei lovituri pe care nu le-am reușit, am încheiat-o un pic greșit “, a declarat trăgătorul câștigător, care deja în finala SP a obținut locul doi de la Delhi anul trecut.

După competiție, Nepejchal s-a plâns de vânt, a influențat în principal calificarea. „Era într-adevăr imposibil de citit, nu era puternic, dar se schimba rapid. O clipă nu am știut ce să fac, rănile mele zburând altfel pe ținta mea. Am crezut că trebuie să trag în ritm, vântul s-a instalat puțin și a început să funcționeze.La o altă cursă SP din Munchen, Nepejchal a dominat tirurile cu puști cu aer și a câștigat două bronzuri la Jocurile Europene de la Minsk. S-a stabilit pentru prima dată în urmă cu trei ani la Baku, pe când avea doar 16 ani. El a adăugat încă trei victorii în acest an.