Geanta va accelera revenirea la curse. Pentru Stybar, anul adevărului începe

Geanta va accelera revenirea la curse. Pentru Stybar, anul adevărului începe

Zdeněk Štybar și Petr Vakoč reflectă tabăra de opt zile a grajdului lor, care intră în sezon cu un nume schimbat, Deceuninck Quick-Step și al cărui proprietar majoritar rămâne Zdeněk Bakala. până la sezonul rutier din 2019.

Cu toate acestea, nu sunt singuri în aceste zile care au vizitat zona din jurul orașului litoral Calpe, la șaptezeci de kilometri nord de Alicante.

Talent în vârstă de 18 ani Karel Vacek, unul dintre cei mai buni juniori din lume, va purta Quick-Step ca invitat al echipei în acest an. La doar 300 de metri, aceștia locuiesc chiar lângă plajă la hotelul Sol y Mar Roman Kreuziger, care a sosit duminică pentru a se concentra pe partea europeană a noii sale echipe de dimensiuni.

Opt călăreți ai echipei Cekov din divizia a treia s-au mutat în casa închiriată din Calpe în pregătire, inclusiv Michal Schlegel, František Sisr și Karel Hník .

Și la 26 de kilometri distanță în Denia, campingul are un ekipa polonez CCC cu campionul ceh Josef Černý, pentru prima dată în prima divizie din acest an.

Toți vor începe sezonul în primul rând pentru un bărbat care Petr Vakoče așteaptă cel mai lung întoarcere la curse.

A trecut aproape un an de la accidentarea gravă a anului trecut în timpul antrenamentelor în Africa de Sud public, unde a fost lovit de un camion.Vaccinul s-a luptat pe viață, a avut șase vertebre rupte, a suferit trei operații.

„De atunci, este cu doi centimetri mai mic”, subliniază șeful echipei sale, Patrick Lefévere. „Dar noi și Peter am făcut tot posibilul să-l readucem la nivelul unde era înainte”. „Toamna performanța mea a fost limitată, așa că am convenit cu echipa că voi începe cursele încet”, spune Vakoč. „Dar apoi am făcut un alt salt de performanță în decembrie, m-am simțit bine la antrenament, așa că am decis să revenim mai devreme. De ce să-l amâne? ”

Alegerea a căzut la concursul din Argentina, Vuelta și San Juan, începând cu data de 27.Ianuarie. „O cursă minunată pentru a începe”, se încântă. “La urma urmei, ei nu au atât de multă intensitate acolo și după patru din cele șapte etape au o zi liberă.” va fi condus de Julian Alaphilippe din echipa sa, iar Alvaro Hodeg va fi în pinten. Într-o cursă în care Nairo Quintana și Peter Sagan se vor prezenta și ei înșiși, Vakoč vrea să-și ajute colegii pe cât posibil.În America de Sud, el va rămâne, de asemenea, pentru următoarea cursă în jurul regiunii Columbia.

Tânăra Karel Vacek își va prezenta echipa ca Hagens Berman în Columbia ca lider. „Ar trebui să încerc să traversez etapa de munte.Echipa îmi pune mari ambiții ”, spune el cu hotărâre. Astana.

La Calpe, Vacek este încă uimit să vadă campionul mondial de juniori Evenepoel, o nouă armare în trepte rapide, călărind pe dealuri.

ligă de călăreți, trebuie să fiu mai bun decât el.Nu există altă cale “, zâmbește un tânăr ceh.

Chiar magul ciclistului Lefévere, care îl urmărește îndeaproape, concluzionează:” Cred că juniorii de anul trecut, Vacek este cel mai bun alpinist din lume. ”

Anul acesta va juca și grajdurile sale americane în etapele World Tour din California și dorește să câștige o invitație la cea mai prestigioasă cursă de 23 de ani a Tour de l’Avenir cu o echipă națională.

Štybar: încă trei ciclocross?

Va ​​începe sezonul de drum al lui Zdeněk Štybar mult mai târziu, până pe 20 februarie pe etapele din jurul Algarvei. Până atunci îl așteaptă cel puțin una și eventual trei curse de ciclocross.Curse de ciclism cu o oră explozive pot fi de folos pentru mine pe drum ”, explică el. De asemenea, am început acolo din cauza domnului Kubin, care mi-a fost un fan imens de mulți ani și, de asemenea, a mers să înveselească Campionatul Mondial sau Roubaix. Acest campionat este probabil ultima cursă pe care o va organiza. Când l-am sunat că voi veni, el a plâns de emoție. ”Stilistul ar putea să ajungă din nou la tricoul campionului ceh la ciclocross. „Ar fi frumos. Dar cu Michal Boros îl avem în sezonul 2: 2, așa că vom vedea. Va începe și Jarda Kulhavý.Abia după campionatul de acasă Stytybar va decide dacă va începe pe teren în ianuarie, la cursa olandeză de la Rucphen și la Cupa Mondială de la Hoogerheide.

” Dacă ar fi fost așa, aș fi avut șapte arbalete de lungime întreagă pe timpul iernii, ceea ce m-ar putea ajuta să fac diferența în etapele finale ale evenimentelor unice. ”

Anul acesta vrea să câștige podiumul clasicului.

„Este un an de adevăr pentru Styby să demonstreze că este o vedetă”, spune șeful său, Lefevere. împins în top 10, ceea ce a fost un echilibru unic. „Dar am avut norocul să câștig unul dintre clasici”, nu se ascunde.După aceea urmează să se întoarcă pe scena italianului Giir.

„I-a plăcut acolo anul trecut, și el primește mai mult loc pe Gir decât în ​​turneu, unde Enric Mas va merge în clasamentul general și Elia Viviani pe etape”, spune Lefévere.

Kreuziger: spre Valencia și Emiratele

Roman Kreuziger, pe de altă parte, se concentrează asupra turului din Trei Mari. Cu dimensiunea Data stabilă, o tabără din Cape Town este deja în picioare, și cu zece colegi deasupra, o tabără din Insulele Canare.

„Acum suntem zece europeni în Calpe.Africii au rămas acasă și alți băieți au plecat deja la curse în Australia ”, relatează el. „Aici suntem împărțiți în două grupuri în funcție de programele noastre de curse, merg cu Gasparott, Boasson Hagen, Cummings și Nizzole”. “M-am obișnuit destul de repede cu un alt brand de biciclete”, spune ea.

Își va începe programul de curse pe 6 februarie, la evenimentul Stage Around Valencia, înainte de a porni în turneul turistic mondial Around the Emirates, format prin fuziunea fostelor curse Around Dubai și Around Abu Dhabi, al căror itinerariu include și două etape cu lanțul montan .

„Ar trebui să încep cu Luis Meintjes.Dacă reușesc să prind un rezultat bun în primele curse, mă va ajuta psihologic în sezon ”, crede Kreuziger.